DISTRIBUIȚI
TheJournal.ie

O posibilă maşină capcană a explodat sâmbătă la Londonderry, în Irlanda de Nord, a anunţat poliţia, responsabili politici de prim plan condamnând imediat un „act de terorism”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Poliţia a publicat pe Twitter o fotografie a locului exploziei, în faţa unui tribunal, anunţând că sunt în curs operaţiuni de evacuare din cauza prezenţei unei alte maşini suspecte în al doilea oraş ca mărime din provincia britanică.


Citește și : Milioane de femei din întreaga lume au mărşăluit pentru al treilea an consecutiv

„Poliţia este mobilizată la locul incidentului în centrul oraşului Derry/Londonderry”, au scris pe Twitter forţele de ordine. „Facem apel la răbdare şi cooperare din partea populaţiei şi comercianţilor în momentul în care începem ancheta noastră”, potrivit mesajului.

„Bishop street este închisă. Suspiciuni privind o maşină capcană”, a scris poliţia anterior.

Pe Facebook, forţele de ordine au oferit alte precizări: „Aparent, nimeni nu a fost rănit. Există o altă maşină care ne pare suspectă. Evacuări necesare sunt în curs”.

Fosta şefă a provinciei, Arlene Foster, lideră a DUP, partidul ultraconservator nord-irlandez, a denunţat „un act de terorism în zadar” pe care l-a „condamnat în termenii cei mai fermi”, în timp ce ministrul de externe al Republicii Irlanda, Simon Coveney, a „condamnat un atac terorist cu maşină capcană”.

Citește și : Mii de persoane au participat la Belgrad la un protest față de regimul președintelui Aleksandar Vucic

În perioada Tulburărilor (the Troubles), conflictul dintre republicanii naţionalişti şi loialiştii unionişti a însângerat provincia britanică vreme de trei decenii, dar în 1998 Acordul din Vinerea Mare a pus capăt vărsărilor de sânge, în special eliminând posturile militare de control la frontieră.