DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Poliția din Irlanda de Nord a descoperit sâmbătă o bombă la bordul mașinii unui agent de poliție din Belfast, despre care au spus că probabil a fost plantată de militanţii naționaliști care intenționau să-l ucidă pe poliţist dacă nu ar fi fost detectată la timp, relatează Reuters, potrivit mediafax.

În timp ce acordul de pace din 1998 care a pus capăt în mare parte la trei decenii de violență pe criterii etnice în Irlanda de Nord, ofițerii de poliție sunt vizați sporadic de mici facţiuni încă active în provincia britanică.


Citește și : Comandantul navei de crozieră suspectat că a provocat accidentul grav de pe Dunăre a fost inculpat de justiţia ungară

Obiectul suspect a fost detectat în partea de est a orașului sâmbătă și s-a constatat că era un dispozitiv exploziv improvizat viabil, după examinarea de către ofițeri specializaţi în muniţie.

„Convingerea noastră este că această tentativă de crimă a fost efectuată de disidenţi republicani violenți. Nu le pasă cine atacă, nu le pasă pe cine ucid. Ei sunt pur și simplu anti-pace și anti-democrație”, a declarat Sean Wright, un șef al Departamentului de Investigații al Serviciului de Poliţie din Irlanda de Nord, într-o declarație.

Citește și : Vestele galbene continuă protestele în Franța. Mobilizare din ce în ce mai slabă