DISTRIBUIȚI

Turiştii străini vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus vor putea să viziteze din nou Iranul începând din luna noiembrie, a anunţat marţi Ministerul Turismului din această ţară, citat de DPA, potrivit agerpres.

Turiştii străini vor primi vize atunci când vor pătrunde pe teritoriul iranian, a precizat agenţia de presă Ilna, citând Ministerul Turismului.


Citește și : Pfizer pregăteşte o pastilă anti-COVID-19

Iranul a interzis accesul vizitatorilor străini în aprilie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Turismul reprezintă o importantă sursă de venituri pentru Iran, care se confruntă de mai mulţi ani cu o criză economică importantă din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Potrivit relatărilor din mass-media, Iranul era vizitat de aproape 9 milioane de turişti străini pe an înainte de pandemia de COVID-19. După declanşarea crizei sanitare, industria turismului a intrat în colaps.

Aproape 120.000 de decese asociate maladiei COVID-19 şi peste 5,5 milioane de infectări au fost înregistrate în Iran de la izbucnirea pandemiei, în februarie 2020.

Citește și : UE deblochează 5,4 miliarde de euro pentru a ajuta statele membre

Totuşi, în ultimele săptămâni, specialiştii au constatat o uşoară ameliorare a situaţiei epidemiologice. Potrivit experţilor în sănătate, această ameliorare ar putea fi explicată prin sosirea în ţară a unor vaccinuri anti-COVID-19 produse în străinătate şi în finalizarea procedurilor de dezvoltare a unor vaccinuri produse pe plan intern.

Conform Ministerului Sănătăţii de la Teheran, peste 40% din totalul celor 83 de milioane de rezidenţi iranieni au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus cu cel puţin o doză. Aproape 20% din populaţia iraniană a fost vaccinată deja cu schemă completă.