DISTRIBUIȚI
Tehran Times

Iranul va folosi orice modalitate posibilă pentru a-și exporta petrolul, a declarat duminică ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, citat de SHANA, site-ul Ministerului Petrolului, adăugând că exportul de țiței este dreptul legitim al țării sale, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Vom folosi toate modalitățile posibile de a exporta petrolul nostru și nu vom ceda presiunii Americii, deoarece exportul de petrol este dreptul legitim al Iranului”, a spus Zanganeh.


Citește și : Speculaţiile privind un posibil veto al Ungariei la o amânare a Brexitului sunt doar ‘zvonuri’ (ministru)

Exporturile iraniene de țiței au fost reduse cu peste 80% atunci când Statele Unite au impus noi sancțiuni Iranului, după ce președintele Donald Trump a ieșit anul trecut din Acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi puterile mondiale.

Bijan Zanganeh a declarat miercuri în timpul unei călătorii la Moscova că piața mondială a petrolului se află într-o stare normală în urma atacurilor asupra infrastructurii de petrol din Arabia Saudită de la începutul acestei luni. În prezent, există un mic surplus pe partea de ofertă a pieței de petrol, a spus el pentru reporteri.

Citește și : Alegeri legislative în Portugalia. Premierul Antonio Costa este dat drept marele favorit