DISTRIBUIȚI
© Reuters / WANA NEWS AGENCY

Numărul de decese după infectarea cu coronavirus în Iran a depăşit 25.000, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Teheran. Conform datelor preluate de dpa, în ultimele 30 de zile s-au înregistrat 80.000 de cazuri noi şi 5000 de morţi; totalurile au ajuns astfel la 436.319 cazuri, dintre care 25.015 mortale, potrivit agerpres.  

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sima Lari, a declarat televiziunii de stat iraniene că este doar o chestiune de timp până când Iranul va fi afectat de ‘al treilea val’ al epidemiei, care – potrivit experţilor – ar putea fi mai grav decât primele două, cu momente în care va fi depăşită capacitatea sistemului sanitar.


Citește și : Croații îl așteaptă pe Mike Pompeo ‘ca pe pâinea caldă’. Sunt foarte aproape să scape de vizele SUA!

În marile oraşe, în special în capitala Teheran, cu 13 milioane de locuitori, situaţia este critică.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani apreciase deja că pandemia este o problemă de durată, iar interdicţiile de circulaţie nu sunt ideale. El şi-a schimbat însă atitudinea după ce numărul de cazuri a început din nou să crească. ‘Dacă va fi un nou val de infecţii, vom fi obligaţi să reintroducem unele restricţii’, a scris şeful statului pe site-ul său oficial de internet.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor membre să acționeze împotriva pandemiei pentru a evita situația restrictivă din primăvară