DISTRIBUIȚI
AP

Iranul susţine că atacul cu rachete pe care l-a lansat luni în Siria s-a soldat cu moartea a 40 de „lideri de vârf” ai Statului Islamic, transmite Reuters, care preia afirmaţiile unui general citat de presa de stat de la Teheran, potrivit Agerpres.

Şase rachete iraniene au lovit luni ţinte din estul Siriei, ca represalii la atacul din 22 septembrie din oraşul Ahvaz din Iran. Atentatul în urma căruia au fost ucişi 25 de oameni – printre care mai mulţi membri ai Gărzii Revoluţionare iraniene – a avut loc timpul unei parade militare şi a fost revendicat atât de Statul Islamic, cât şi de mişcarea separatistă arabă Rezistenţa Naţională din Ahvaz.


Citește și : Statele Unite ameninţă Rusia cu distrugerea arsenalului nuclear care încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Informaţiile pentru operaţiunea din Siria au fost furnizate de forţa de elită Quds, care conduce operaţiunile din străinătate ale Gărzii Revoluţionare iraniene, a precizat generalul Amirali Hajizadeh, comandantul diviziei aerospaţiale a Gărzii.

În Siria, militarii iranieni sprijină forţele guvernamentale şi regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Citește și : Un primar din sudul Italiei, lăudat pentru activitatea în favoarea migranţilor, plasat în arest la domiciliu