DISTRIBUIȚI
NewsMaker

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, joi, că ambarcaţiuni rapide au interceptat o navă militară americană, într-un incident produs în Golful Persic, dar Forţele Navale din SUA au transmis că nu au informaţii despre vreun incident de acest fel, informează agenţia Associated Press, informează mediafax.

Conform postului public de televiziune din Iran, ambarcaţiuni rapide ale Gardienilor Revoluţiei au interceptat o navă a Forţelor Navale americane. Incidentul ar fi avut loc în Golful Persic, dar nu există detalii.


Citește și : Preşedintele parlamentului ucrainean a fost DEMIS după ce s-a certat cu Zelenski

Timothy Hawkins, purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a a Forţelor Navale americane, staţionată în Bahrain, a declarat, ca reacţie, că nu este la curent cu producerea vreunui incident de acest fel în ultimele 48 de ore.

Relaţiile dintre Iran şi Statele Unite sunt tensionate, în pofida planului de reluare a negocierilor de la Viena pe tema relansării Acordului nuclear iranian.

În luna mai, ambarcaţiuni rapide ale Gardienilor Revoluţiei din Iran s-au apropiat periculos de nave militare americane, în Golful Persic. O navă militară americană a tras atunci focuri de avertisment, iar ambarcaţiunile iraniene s-au îndepărtat.

Citește și : Eurodeputaţii cer crearea unei capacităţi comune de apărare cibernetică în UE