DISTRIBUIȚI
Reader's Digest

Iranul a destructurat o „nouă reţea” de spioni care lucrau pentru Statele Unite, a transmis marţi agenţia de presă oficială iraniană IRNA, calificând operaţiunea drept „o lovitură majoră şi de anvergură” dată Washingtonului într-un moment de tensiuni între cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Pe baza informaţiilor noastre secrete şi a indiciilor colectate în cadrul serviciilor americane, am descoperit recent noii recruţi racolaţi de americani şi am destructurat această nouă reţea”, a scris IRNA, citând o sursă pe care a prezentat-o ca fiind şeful contraspionajului din cadrul Ministerului Informaţiilor.


Citește și : Microparticule de plastic, descoperite în toate râurile testate în Marea Britanie (studiu Greenpeace)

IRNA afirmă că unii spioni ai acestei reţele create, în opinia sa, de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA au fost deja arestaţi şi predaţi justiţiei, fără o oferi totuşi un număr şi fără a preciza identitatea sursei sale, ţinută secretă.

Pentru alte persoane arestate, este necesar „un complet de anchetă”, a adăugat agenţia, conform căreia Iranului a desfăşurat această operaţiune cu „aliaţi străini”, fără a-i numi.

Sursa citată de IRNA nu precizează nici dacă suspecţii arestaţi au fost prinşi în Iran sau şi în alte ţări.

Televiziunea de stat a prezentat marţi un program special consacrat detaliilor unei operaţiuni din 2013 în cursul căreia autorităţile iraniene ar fi destructurat o altă reţea a CIA.

Citește și : Prelevarea forţată de organe continuă să fie practicată în toată China

Iranul este angajat de mai multe luni într-o dispută cu SUA, iar tensiunile dintre cele două ţări s-au intensificat net începând din mai, stârnind îngrijorarea comunităţii internaţionale privind un conflict în Orientul Mijlociu, unde Washingtonul şi-a întărit dispozitivul militar.