DISTRIBUIȚI
My Jewish Learning

Teheranul şi Hamasul şi-au reafirmat opoziţia faţă de planul de pace american în Orientul Mijlociu, într-o întâlnire între ministrul iranian al Informaţiilor Mahmoud Alavi şi reprezentaţi ai mişcării islamiste palestiniene, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, relatează AFP, potrivit news.ro .

Această întâlnire a avut loc sâmbătă, la Ambasada Iranului la Beirut, a declarat pentru AFP un reprezentant al Hamasului în Liban.


Citește și : Rusia: Igor Rudnikov, un jurnalist acuzat de extorcare de fonduri, eliberat din închisoare

Potrivit Irna, din delegaţia Hamas au făcut parte Saleh al-Arouri, numărul doi în cadrul mişcării palestiniene, Osama Hamdan, însărcinat cu Relaţiile Internaţionale, şi Ahmed Abduhadi, reprezentanul său în Liban.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi au convenit asupra necesităţii de a lupta împotriva ”provocărilor şi pericolelor cauzate de insistenţa Guvernului american de a vrea să impună «acordul secolului»”, potrivit Irna.

Planul american în vederea soliţionării conflictului israeliano-palestinian se lasă aşteptat de luni de zile, după ce a fost amânat în mai multe rânduri.

El este întâmpinat cu scepticism în privinţa şanselor preşedintelui Donald Trump de a ajunge la ceea ce numeşte el ”acordul (diplomatic) ultim”.

Citește și : Cutremur slab la frontiera între China şi Coreea de Nord, cauzat de o ‘posibilă explozie’

Consilierul preşedintelui american în pronleme legate de Orientul Mijlociu Jason Greenblatt a anunţat duminică faptul că prezentarea planului american ar putea să aibă loc în noiembrie, după formarea unui nou Guvern israelian.

Palestinienii au respins în avans acest plan de pace, apreciind că acesta nu poate fi decât un cadouă făcut de America Israelului.