DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat sâmbătă că ţara sa se îndreaptă spre al patrulea val al epidemiei de Covid-19, după ce numărul de contaminări a crescut în anumite zone, relatează The Guardian, scrie news.ro .

Rouhani a spus că anumite oraşe din provincia Khuzestan din sud-vest se află acum în nivelul maxim de risc, după mai multe săptămâni în care nivelul de alertă în ţară a fost scăzut.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

„Acesta este un avertisment pentru noi, toţi”, a spus el într-o intervenţie televizată, citează AFP. „Asta înseamnă începutul deplasării spre al patrulea val. Trebuie să fim vigilenţi pentru a preveni asta”.

Iranul, ţară cu peste 80 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei aproximativ 59.000 de decese asociate Covid-19 din peste 1,5 milioane de contaminări. Este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Remarcile preşedintelui au venit la o zi după ce în ţară au ajuns, înaintea datei programate, 100.000 de doze din vaccinul Sputnik V, dezvoltat în Rusia, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Republica islamică a cumpărat în total 2 milioane de doze din vaccinul rusesc şi dezvoltă în prezent propriul ser anti-Covid.