DISTRIBUIȚI
ABC

Iranul a respins sâmbătă declaraţiile ”oportuniste” ale preşedintelui american, Donald Trump, după ce acesta a denunţat atitudinea Teheranului faţă de manifestanţii iranieni care au protestat în această săptămână împotriva puterii şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă ţara, relatează AFP.

”Poporul iranian nu acordă nici o importanţă şi nici un credit declaraţiilor oportuniste ale unor responsabili americani şi ale lui Donald Trump”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi, citat de media, conform agerpres .


Ghassemi a calificat drept ”înşelător” sprijinul unor responsabili americani faţă de adunările care au avut loc în mai multe oraşe iraniene în ultimele zile.

Citește și : Vladimir Putin a făcut apel la un ‘dialog constructiv’ într-un mesaj felicitare de Anul Nou transmis lui Donald Trump

”Guvernul iranian trebuie să respecte drepturile lor, îndeosebi dreptul de a se exprima. Lumea priveşte”, a declarat Trump pe Twitter, referindu-se la protestatarii iranieni.

SUA au condamnat în mod ”ferm” vineri valul de arestări în cursul manifestaţiilor din Iran. Un număr de 52 de persoane au fost arestate joi în timpul unor proteste la Machhad împotriva şomajului şi a inflaţiei. Manifestanţi, acuzaţi de guvern că au legătură cu opoziţia, au ieşit din nou în stradă vineri, lansând sloganuri ostile preşedintelui Hassan Rohani.