DISTRIBUIȚI
Reuters

Teheranul nu va purta discuţii cu Statele Unite ale Americii, inamicul său declarat, a declarat vineri şeful adjunct al Gardienilor Revoluţiei – corpul de elită al armatei iraniene – opinând totodată că Washingtonul ‘nu va îndrăzni să lanseze o acţiune militară împotriva noastră’, relatează agenţia de presă iraniană Tasnim, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a lansat joi un apel conducerii Iranului să se aşeze la masa negocierilor şi să discute cu el despre programul nuclear iranian şi a spus că nu poate exclude varianta unei confruntări militare având în vedere tensiunile puternice dintre cele două ţări.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

‘Nu vor exista discuţii cu americanii şi americanii nu vor îndrăzni să ia măsuri militare împotriva noastră’, a declarat Yadollah Javani, şeful adjunct al Gardienilor Revoluţiei pentru probleme politice, citat de Tasnim. ‘Naţiunea noastră … vede America ca fiind de neîncredere’, a spus el.

Preşedintele american a afirmat joi că iranienii s-au arătat ‘foarte ameninţători’, fără alte precizări, pentru a explica decizia sa de a trimite un portavion şi mai multe bombardiere B-52 în regiune, potrivit AFP.

‘Avem informaţii, nici nu vă puteţi imagina’, a adăugat Trump, fără a fi mai explicit.

Citește și: Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de ‘lovitură cu rază lungă de acţiune’

Întrebat cu privire la o posibilă confruntare militară între SUA şi Iran, Donald Trump a declarat:’ Nu vreau să spun ‘nu’, dar sper că nu se va întâmpla’.

‘Aş vrea ca ei să discute cu mine. Suntem pregătiţi pentru discuţii’, a afirmat preşedintele american.