DISTRIBUIȚI
presstv.com

Iranul nu îl consideră pe președintele american Donald Tump un partener de încredere în negocieri, a declarat marți ministrul iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, după ce liderul de la Casa Albă a afirmat că este dispus să se întâlnească „oricând” cu Hassan Rouhani, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Statele Unite nu sunt de încredere. Cum putem avea încredere în această țară când se retrage în mod unilateral din înțelegerea nucleară”, a declarat Abdolreza Rahmani Fazli, citat de presa iraniană.


Citește și : Londra cere Franţei şi Germaniei să facă presiune asupra negociatorilor pentru Brexit din UE

Donald Trump a afirmat luni că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, pentru a discuta despre modalitățile de aplanare a tensiunilor din relațiile bilaterale.

Cu toate acestea, un consilier al președintelui iranian Hassan Rouhani a afirmat marți că, pentru a negocia cu Iranul, Statele Unite trebuie să se întoarcă în acordul nuclear.

În urmă cu câteva zile, Rouhani le-a spus diplomaților iranieni că SUA ar trebui să înțeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna „mama tuturor războaielor”.

Donald Trump a anunţat în luna mai decizia de retragere a Statelor Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Citește și : Retrimiterea în Libia a peste 100 de migranţi este anchetată de ONU

Liderul de la Casa Albă a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept „defectuos”, „decăzut şi putred”, o „ruşine” pentru el, în calitatea de „cetăţean american”. Acesta susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru. Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.