DISTRIBUIȚI
deutsch.rt.com

Consilierul pentru afaceri internaţionale al preşedintelui parlamentului iranian a dezminţit duminică informaţiile despre aşa-zisa existenţă a unui acord între Iran şi Rusia privind înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, informează Xinhua, scrie agerpres.

„Preşedintele Bashar al-Assad este preşedintele legitim al Siriei şi marele conducător al luptei împotriva terorismului Takfiri (musulmani impuri) în lumea arabă”, menţionează Hossein Amir-Abdollahian într-o postare pe Twitter.


Citește și : Rusia raportează încă 9.709 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus

„Zvonul despre un consens Iran-Rusia cu privire la destituirea lui Al-Assad este o mare minciună”, adăugând că această ştire este o dezinformare răspândită de presa din SUA şi Israel.

„Iranul susţine ferm suveranitatea, unitatea naţională şi integritatea teritorială a Siriei”, subliniază Amir-Abdollahian, fost viceministru de externe pe probleme arabe şi africane.

Comentariile responsabilului iranian intervin în contextul în care unele media occidentale au relatat că Iranul şi Rusia ar fi convenit asupra retragerii de la putere a lui Bashar al-Assad şi a formării ulterioare a unui guvern de tranziţie la Damasc.

Citește și : Pandemia noului coronavirus a ‘topit’ averile miliardarilor britanici

Iranul şi Rusia sunt aliaţii principali ai guvernului sirian în lupta împotriva rebelilor înarmaţi din 2011.