DISTRIBUIȚI
Devdiscourse

Iranul este hotărât să-şi dezvolte industria petrolieră, în ciuda sancţiunilor impuse ţării de Statele Unite, a declarat ministrul iranian al petrolului Bijan Zanganeh sâmbătă într-un discurs televizat, citat de Reuters, scrie agerpres.

„Nu ne vom preda în niciun caz (…). Trebuie să ne creştem capacitatea astfel încât, atunci când este necesar, cu toată puterea să intrăm pe piaţă şi să ne reînviem cota de piaţă”, a spus Zanganeh.


Citește și : OMS: Este încă posibilă readucerea epidemiei de COVID-19 sub control

Ministrul a vorbit înaintea semnării unui contract de 294 de milioane de dolari între Compania Naţională Iraniană de Petrol
şi Persia Oil & Gas, o firmă iraniană, pentru a dezvolta câmpul petrolier Yaran, partajat cu câmpul Majnoon din Irakul vecin.

Acordul vizează producerea a 39,5 milioane de barili de petrol din câmpul petrolier Yaran în provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului, a declarat agenţia de presă a Ministerului iranian al Petrolului SHANA.

Lovite de reimpunerea sancţiunilor americane după ce Washingtonul a ieşit în 2018 din acordul nuclear cu Iranul din 2015, exporturile de petrol iraniene sunt estimate la 100.000 – 200.000 de barili pe zi, în scădere de la peste 2,5 milioane barili pe zi în aprilie 2018.

Citește și : Trump: Relaţiile SUA cu China au fost ‘grav deteriorate’