DISTRIBUIȚI

Iranienii care nu poartă măşti nu vor mai beneficia de servicii publice şi companiile şi instituţiile care nu respectă protocoalele sanitare împotriva răspândirii COVID-19 vor fi închise timp de o săptămână, a anunţat sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani, care a adoptat noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus ce continuă să accelereze în Iran, transmite Reuters, scrie agerpres.

Începând de sâmbătă este obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, a precizat Rouhani, după ce restricţiile au fost înăsprite în oraşele din cinci provincii unde epidemia s-a extins după relaxarea măsurilor de izolare la mijlocul lunii aprilie.


Citește și : Nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus în SUA

”Angajaţii instituţiilor statului nu trebuie să servească persoanele care nu poartă mască şi angajaţii care nu poartă mască trebuie să fie consideraţi absenţi şi trimişi acasă”, a indicat preşedintele iranian.

Pentru a-i convinge pe iranienii reticenţi să poarte mască, guvernul de la Teheran a lansat la televiziunea publică o campanie denumită ”Corona nu este o glumă”.

Din cauza epidemiei armata iraniană şi-a redus cu o lună programul de instrucţie militară.

Iranul a înregistrat sâmbătă încă 148 de decese provocate de COVID-19, al căror total ajunge la 11.408, din cele 237.878 de cazuri confirmate oficial.

Citește și : Justin Trudeau ezită să meargă la Washington la summitul ce marchează intrarea în vigoare