DISTRIBUIȚI

În vestul capitalei iraniene Teheran s-a auzit vineri o explozie, a transmis radioteleviziunea de stat IRIB, preluată de Reuters, potrivit agerpres. Incidentul a fost semnalat online, dar un oficial din zona respectivă a oraşului a dezminţit ştirea.

Conform dpa, presa locală citează martori oculari care vorbesc despre mai multe explozii în cartierele Sharak-e Gharb şi Garmdareh şi spun că una din deflagraţii a fost deosebit de puternică şi a provocat o pană de curent.


Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

IRIB afirmă că în suburbia unde a avut loc explozia s-a întrerupt curentul electric. Nu s-a precizat cauza exploziei şi nu s-a menţionat existenţa unor victime.

Guvernatoarea oraşului Qod, Leila Vaseghi, a declarat agenţiei de presă Fars News că n-a fost nicio explozie, ci doar o pană de curent care a durat aproximativ cinci minute.

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP

Nu există nicio confirmare oficială şi nu este clar dacă incidentul a avut loc în Qod sau în altă zonă din vestul Teheranului. Localnicii din alte părţi ale capitalei contactaţi de Reuters au susţinut că nu au auzit nimic.

În ultima săptămână au avut loc mai multe explozii în jurul unor obiective militare, nucleare şi industriale din Iran. După incidentele de acest gen de la baza militară Parchin din estul Teheranului şi de la un atelier de la centrala nucleară Natanz din centrul ţării au existat speculaţii privind acte de sabotaj ale unor forţe străine; ipotezele nu au fost dovedite. În cel mai recent caz, explozia de la o fabrică dintr-o suburbie a capitalei a ucis doi muncitori.