DISTRIBUIȚI
afp

Iranul se declară îngrijorat și solicită clarificări în legătură cu navele saudite despre care Riadul susține că au fost vizate de acțiuni de sabotaj produse în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite (EAU) și lansează ipoteza unei posibile „conspirații orchestrate de răuvoitori”.

Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, a declarat că Iranul este preocupat de exploziile care ar fi afectat mai multe nave comerciale, inclusiv două petroliere saudite, informează cotidianul The Washington Post, potrivit mediafax.


Citește și: Cutremur puternic în Panama, la granița cu Costa Rica

Oficialul iranian a mai afirmat că securitatea transportului maritim în regiune are o importanță extrem de mare.

De asemenea, Mousavi a îndemnat la precauție în legătură „aventurism din partea străinilor” și o posibilă „conspirație orchestrată de răuvoitori” cu scopul de a submina securitatea și stabilitatea în regiune.

Citește și: Deputatul împușcat pe străzile din Buenos Aires a murit

Această idee a fost reluată și de Heshmatollah Falahatpisheh, liderul comisiei de securitate națională din Parlamentul de la Teheran, care a afirmat că exploziile produse în zona Fujairah ar fi fost comise de „sabotori din țări terțe care doresc instabilitate în regiune”, relatează cotidianul The New York Times.