DISTRIBUIȚI
Fox News

Teheranul doreşte să vadă paşi practici din partea partenerilor săi europeni pentru a rămâne în acordul nuclear internaţional din care SUA s-au retras recent, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

„Întâlnirea de la Bruxelles a transmis un mesaj politic pozitiv, dar a fost doar un început – nu a fost de ajuns”, a declarat ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif, potrivit ziarului Etemad.


Citeşte şi: Israelul a atacat din aer ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Pentru a rămâne în acord, „avem, fireşte, nevoie de măsuri practice pe care să le putem prezenta conducerii de la Teheran, pentru ca ei să poată lua decizia definitivă”, a precizat Javad Zarif.

Liderii Uniunii Europene, reuniţi la Sofia, au anunţat joi că împărtăşesc ideea necesităţii păstrării acordului nuclear cu Iranul în pofida retragerii Statelor Unite din acord, menţionează dpa şi AFP.

Liderii blocului comunitar au discutat această chestiune în timpul unei cine de lucru miercuri seara în capitala bulgară, la o săptămână după decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul încheiat în 2015 cu Teheranul, care prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor.

Citeşte şi: Atac subtil la Trump: Democraţia din SUA este ameninţată de minciuni