DISTRIBUIȚI
Daily Express

Iranul a înregistrat marţi cel mai mare număr de decese legate de COVID-19 pentru 24 de ore, relevă datele Ministerului Sănătăţii, potrivit Reuters și agerpres.

Cele 200 de decese raportate marţi depăşesc precedentul record, înregistrat duminică, atunci când ministerul a anunţat 163 de decese pentru o zi.


Citește și: Bolsonaro se simte rău! Președintele brazilian a fost testat pentru COVID-19

Republica Islamică a înregistrat un număr total de 11.931 de decese şi 245.688 de infecţii cu coronavirus, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sima Sadat Lari, într-o declaraţie la televiziunea de stat.

Numărul de noi infecţii şi decese a crescut semnificativ în ultima săptămână după ridicarea treptată a restricţiilor, care a început la mijlocul lui aprilie.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

Iranul a fost una din primele ţări lovite puternic de pandemie. Cel mai mare număr de decese înregistrate într-o zi în acea primă fază a fost de 158, la 4 aprilie.

Preşedintele Hassan Rouhani a anunţat sâmbătă noi măsuri în încercarea de a limita noul val de infectări. Iranienii care nu poartă mască nu vor avea acces la servicii publice, iar companiile care nu respectă protocoalele sanitare la locul de muncă vor fi închise pentru o săptămână, a spus el.