DISTRIBUIȚI
Reuters

Forţele de securitate din sud-vestul Iranului au arestat patru persoane suspectate că aparţin unei celule a Statului Islamic care planifica atacuri, a anunţat ministrul serviciilor de informaţii Mahmoud Alavi citat marţi de agenţia de presă Tasnim, preluată de Reuters, conform agerpres.

Potrivit ideologiei musulmane sunite extremiste a Statului Islamic, şiiţii sunt consideraţi apostaţi. Anul trecut, membri ai SI au comis atacuri asupra parlamentului din Teheran şi mausoleului fondatorului revoluţiei iraniene, ayatollahul Ruhollah Khomeini, ucigând cel puţin 18 persoane.


Citeşte şi: Trump este criticat de toată lumea în SUA, după întâlnirea cu Putin

„Această echipă intenţiona să semene distrugerea în anumite zone, dar operaţiunile nu au putut fi efectuate deoarece forţele de securitate au intervenit la timp”, a declarat Alavi, potrivit Tasnim.

Grupul era condus de un bărbat al cărui frate a fost ucis în timp ce lupta pentru Statul Islamic în Siria, a adăugat Alavi.

Separat, trei militanţi islamişti şi un membru al forţelor de securitate iraniene au fost ucişi în confruntări sâmbătă în nord-vestul Iranului, potrivit Gărzilor Revoluţionare.

Citeşte şi: Putin va permite americanilor să-i interogheze pe ruşii acuzaţi de implicare în alegerile din SUA