DISTRIBUIȚI
shiitenews.org

Ministerul iranian al Informaţiilor a anunţat arestarea a 27 de membri ai unei ‘reţele teroriste’, suspectaţi de plănuirea unor atentate în timpul lunii de post musulman a Ramadanului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul ministerului, gruparea intenţiona ‘să comită atacuri teroriste la Teheran şi în alte oraşe importante’ din ţară.


Citeşte şi: Trump prevede o relaţie FORMIDABILĂ cu Kim

Suspecţii ‘au postat în spaţiul virtual imagini în care ameninţau naţiunea iraniană cu răzbunare şi omoruri’, a indicat ministerul, precizând că atacurile erau planificate pentru ultima săptămână a Ramadanului, când iranienii manifestează în principal pentru tradiţionala ‘Zi a Ierusalimului’.

Operaţiunea a dus, de asemenea, la confiscarea unei mari cantităţi de arme şi muniţii.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Bulgaria. Doi oameni au murit

Iranul, putere regională şiită, sprijină militar guvernele sirian şi irakian în lupta împotriva grupării jihadiste sunnite Stat Islamic, trimiţând în cele două ţări consilieri militari şi ‘voluntari’.

Duminică, Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, au anunţat că mai mulţi ‘terorişti’ au fost ucişi la frontiera cu Irak, în timp ce încercau să se infiltreze pe teritoriul Iranului.