DISTRIBUIȚI

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri seara restricţii privind libera circulaţie în ţară pentru persoanele infectate sau suspectate că sunt infectate cu noul coronavirus, relatează AFP, scrie agerpres.

”În loc să plasăm în carantină oraşe, vom pune în aplicare restricţii privind circulaţia persoanelor suspectate de a fi infectate sau care sunt infectate”, a spus ministrul Sănătăţii, Said Namaki, în cadrul unei conferinţe de presă televizate.


Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

”S-a decis plasarea unor echipe la intrarea în multe oraşe în care există multă mişcare”, a spus ministrul Namaki, dând asigurări, fără alte detalii, că aceste măsuri au fost luate deja de ”două nopţi în multe locuri”.

Aceşti agenţi ”vor lua temperatura (…) oamenilor (…) şi îi vor opri pe cei care sunt infectaţi sau suspectaţi de a fi infectaţi”, a spus el.

”Cer oamenilor să nu călătorească”, a spus ministrul, adăugând că oricine persoană ”suspectată” că ar fi infectată cu virusul Covid-19 ”la intrarea în oraş” va fi ”cu siguranţă plasată în carantină pentru 14 zile”.

Ministrul Said Namaki nu a specificat oraşele care vor fi supuse acestui control.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă