DISTRIBUIȚI

Epava avionului de linie iranian prăbuşit duminică într-o zonă muntoasă din sud-vestul Iranului a fost localizată, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Începând de ieri (luni), drone ale Gardienilor Revoluţiei au început să analizeze minuţios terenul şi în această dimineaţă două elicoptere ale forţelor aerospaţiale au fost trimise către locul probabil al accidentului. Un elicopter al Gardienilor Revoluţiei a localizat marţi dimineaţă epava avionului pe muntele Dena”, a declarat Ramezan Sharif, citat de postul public de televiziune iranian.


Citeşte şi: Maduro cere o întâlnire cu Trump pentru stabilirea unui dialog

Operaţiunile de căutare a epavei avionului, ce avea la bord 66 de persoane, au fost reluate marţi dimineaţă, ameliorarea condiţiilor meteorologice dând speranţe echipelor de salvare.

”Condiţiile meteorologice bune, cu un cer senin şi vânt mai slab, fac ca vizibilitatea să fie mai bună pentru operaţiunea de căutare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciilor de salvare iraniene, Mojtaba Khaledi, pentru agenţia de presă iraniană IRNA.

Avionul ATR-72 al companiei Aseman Airlines care asigura legătura între Teheran şi Yasuj, oraş situat la circa 500 de km sud de capitala iraniană, s-a prăbuşit duminică în munţii Zagros din sud-vestul Iranului, în timpul unei furtuni de zăpadă, la circa 45 de minute după decolare.

În cursul zilei de luni, presa de stat de la Teheran a anunţat că epava avionului fusese găsită în centrul ţării, dar informaţia nu a fost confirmată de aviaţia civilă iraniană.

Citeşte şi: După recenta graţiere, Alberto Fujimori riscă să fie iar trimis la închisoare

Adjunctul guvernatorului provinciei Kohgiluyeh a declarat luni că epava aparatului de zbor a fost descoperită în apropierea oraşului Dengezlu, din provincia iraniană Isfahan. Câteva minute mai târziu, Organizaţia aviaţiei civile iraniene a anunţat că nu poate confirma că ar fi fost găsită epava avionului căzut duminică în Iran.

Operaţiunile de căutare a epavei avionului au fost îngreunate luni de temperaturile extrem de scăzute şi de terenul accidentat din zona în care s-a prăbuşit aeronava.

În 2011, un avion Boeing-727 s-a prăbuşit în nord-vestul Iranului, 78 de persoane murind în acest accident. Cu doi ani înainte, un avion Tupolev al companiei Caspian Airlines ce se îndrepta spre Armenia a căzut în Iran, 168 de persoane pierzându-şi viaţa. În februarie 2003, un avion militar Il-76 s-a prăbuşit în sud-estul Iranului, tragedie soldată cu moartea a 276 de militari din corpul Gardienilor Revoluţiei.