DISTRIBUIȚI
Facebook

Administrația de la Teheran consideră că întâlnirea țărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate și Iranul va continua să își reducă angajamentele prevăzute în tratat, a transmis Abbas Araqchi, oficial guvernamental iranian, conform Reuters, relatează şi mediafax.

Araqchi, negociatorul-șef iranian pe probleme nucleare, a transmis că Iranul va renunța treptat la respectarea unor prevederi din Acord, dacă partenerii europeni nu reușesc să mențină tratatul.


Citeşte şi: Atac armat în California (VIDEO): Cel puţin trei oameni au fost ucişi!

„Atmosfera a fost constructivă. Discuțiile au fost bune. Nu pot spune că am rezolvat totul, dar au fost luate multe angajamente”, a declarat Abbas Araqchi în urma întâlnirii din Viena.

„Cum am mai spus, vom continua să reducem respectarea angajamentelor prevăzute în Acord până când europenii încep să respecte interesele Iranului”, a adăugat Araqchi.

Oficialii din Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia, China și Iran s-au întâlnit duminică, la Viena, pentru a discuta despre modalitățile de salvare a Acordului nuclear semnat în anul 2015.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Administrația de la Beijing a transmis că toate părțile acordului doresc să protejeze tratatul și se opun deciziei Statelor Unite de a reimpune sancțiunile împotriva Iranului.

Citeşte şi: Un alt oficial pleacă din administraţia lui Trump: Şeful serviciilor de informaţii renunţă la funcţie!

„Toate părțile și-au exprimat determinarea de a proteja acordul și de a continua implementarea acestuia într-o manieră echilibrată”, a declarat Fu Cong, oficial chinez prezent la întâlnirea din Viena.

„Toate părțile și-au exprimat și opoziția față de sancțiunile unilaterale impuse de Statele Unite”, a adăugat acesta.