DISTRIBUIȚI

Iranul a anunţat marţi că forţele sale de securitate au arestat o reţea de agenţi care lucrau pentru Israel şi că au descoperit o ascunzătoare de arme despre care autorităţile de la Teheran afirmă că urmau să fie folosite în timpul recentelor tulburări declanşate de criza apei în Republica Islamică, potrivit mass-media iraniene, citate de Reuters, scrie agerpres.

Iranul îşi acuză adesea duşmanii sau rivalii externi, precum Israelul, Statele Unite şi Arabia Saudită, că încearcă să destabilizeze ţara provocând proteste şi violenţă.


Citește și : Medicii avertizează că pandemia ‘a scăpat din nou de sub control’ în Turcia

Anunţul de marţi intervine după aproape două săptămâni de proteste din cauza lipsei apei, mai ales în sud-vestul Iranului, care au devenit politice şi s-au extins în alte zone.

Autorităţile au acuzat disidenţi înarmaţi că au provocat ciocnirile în timpul protestelor de stradă. Grupurile pentru drepturile omului afirmă că forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor.

„Agenţii Mossad intenţionau să folosească echipamentul în revolte urbane şi asasinate”, a declarat un oficial din Ministerul Informaţiei, potrivit presei de stat, referindu-se la agenţia de spionaj a Israelului. Oficialul nu a dat detalii.

Citește și : Vaccin sau test obligatoriu pentru funcţionarii municipali din New York

Armele confiscate includ pistoale, grenade, puşti de asalt şi muniţie, a adăugat oficialul neidentificat, adăugând că „unele dintre acestea sunt folosite pentru a provoca ciocniri în timpul protestelor”.

Nu au existat imediat comentarii din partea oficialilor israelieni.