DISTRIBUIȚI
Al Arabiya

Unitatea de elită a armatei iraniene, Gardienii Revoluţiei, a lansat 700 de lovituri cu ajutorul dronelor împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a informat marţi agenţia de presă iraniană Fars, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Dronele noastre de atac au efectuat 700 de operaţiuni militare cu ajutorul bombelor teleghidate împotriva Daech (acronimul arab pentru SI)’, a declarat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandantul forţei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei.


Citește și : Ungaria și-a majorat rezervele de aur de 10 ori din rațiuni de securitate

‘Ele au fost folosite pentru a distruge tancuri, transportoare de trupe, vehicule folosite pentru atacuri sinucigaşe şi tunuri de 23 de mm’, a adăugat oficialul iranian, precizând că atacurile au ‘înclinat considerabil echilibrul de forţe’.

Agenţia Fars nu a precizat în ce perioadă au avut loc aceste raiduri.

Prima dronă de luptă iraniană a fost dezvăluită oficial în 2010.

Fars a informat în septembrie 2016, citându-l pe generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, că Teheranul desfăşoară cu regularitate atacuri împotriva ‘ţintelor teroriste’ din Irak şi Siria cu ajutorul dronelor.

Citește și : Barnier: UE și Marea Britanie vor lucra „calm şi serios” în următoarele săptămâni pentru a se ajunge la un acord

Iranul este, împreună cu Rusia, unul dintre principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad în războiul de peste şapte ani care a devastat Siria, iar Gardienii Revoluţiei sunt prezenţi pe teritoriul sirian în calitate de ‘consilieri militari’ ai forţelor loiale Damascului.