DISTRIBUIȚI
AP

Şeful Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice Iran, a acuzat ‘forţele de securitate ale Pakistanului’ că susţin gruparea armată aflată în spatele atentatului sinucigaş de miercuri, în care au fost ucişi 27 de soldaţi, transmite AFP potrivit Agerpres.

‘Guvernul pakistanez, care îi adăposteşte pe aceşti contrarevoluţionari şi ameninţări pentru islam, ştie unde se găsesc aceştia şi că sunt susţinuţi de forţele de securitate ale Pakistanului’, a declarat generalul de divizie Mohammad Ali Jafari, la televiziunea de stat, referindu-se la gruparea separatistă jihadistă Jaish al-Adl (‘armata justiţiei’).


Citește și : Erdogan: Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie în cazul Khashoggi

Guvernul pakistanez ‘trebuie să răspundă pentru această crimă. Dacă nu îi va pedepsi, represaliile noastre vor viza această forţă contrarevoluţionară, iar Pakistanul îşi va asuma consecinţele sprijinirii acestei grupări’, a continuat generalul Jafari.

Declaraţiile au fost făcute vineri seară, cu ocazia unei ceremonii de omagiere a victimelor atentatului. Acestea urmează să fie înhumate sâmbătă în provincia Ispahan.

Generalul Jafari s-a mai referit la ‘susţinerea de către unele state reacţionare’ precum ‘Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite’ a ‘comploturilor’ puse la cale de ‘israelieni şi de americani’ împotriva Republicii islamice Iran.

‘Vom lua, cu siguranţă, măsuri de represalii’, a mai spus comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei.

Citește și : Procurorul special Robert Mueller cere 24 de ani de închisoare în dosarul lui Donald Trump