DISTRIBUIȚI
Facebook

Teheranul nu va accepta nicio măsură de natură să limiteze prevederile acordului nuclear iranian, a avertizat sâmbătă un important oficial iranian, în momentul în care statele europene şi SUA încearcă să obţină garanţii suplimentare din partea Teheranului, relatează AFP, conform agerpres.

‘Nu vom accepta nicio schimbare, nicio interpretare sau noi măsuri de natură să limiteze’ prevederile acordului nuclear încheiat în 2015, a declarat amiralul Ali Shamkhani, preşedintele Consiliului Suprem de Securitate Naţională (SNSC), a relatat agenţia de presă Isna.


Citește și : Rusia : Vladimir Putin se pregătește să fie ales într-un nou mandat de şase ani la Kremlin

Agenţia a precizat că Shamkhani ‘i-a avertizat pe europeni împotriva tentaţiei de a juca acelaşi joc ca americanii’, subliniind că ‘programul balistic al Republicii Islamice Iran, care are scop defensiv, va continua’.

Vineri, un oficial al Departamentului de Stat american, Brian Hook, a declarat că Washingtonul şi aliaţii săi europeni au avut discuţii ‘foarte bune’ pentru a conveni asupra unor garanţii suplimentare care trebuie cerute Teheranului, în plus faţă de cele prevăzute de acordul nuclear iranian.

Washingtonul încearcă să încheie cu statele europene un acord ‘suplimentar’ referitor la programul de rachete balistice al Iranului şi la activităţile Republicii Islamice în Orientul Mijlociu, a declarat Brian Hook.

Încheiat în iulie 2015 între Iran şi Grupul celor şase puteri (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania), acordul internaţional privind programul nuclear iranian este extrem de criticat de preşedintele american Donald Trump, în opinia căruia acesta este cel mai prost acord încheiat vreodată de ţara sa.

Citește și : Italia : Steven Spielberg va fi distins cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră de ACI