DISTRIBUIȚI
syriageneva2.org

Administraţia din Iran a început retragerea trupelor din Siria, în contextul tensiunilor militare cu Israelul, afirmă un oficial israelian citat de agenţiile de presă Reuters, Associated Press şi de site-ul Ynetnews.com, potrivit agerpres.

„Iranienii îşi reduc prezenţa militară şi se retrag din bazele din Siria. Iranul este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria. Israelul va intensifica presiunile pentru a obţine retragerea trupelor iraniene”, a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului.


Citește și : Situaţia pandemiei covid-19 în lume (AFP)

Declaraţiile intervin după o serie de raiduri aeriene atribuite Israelului efectuate în Siria.

Paisprezece combatanţi iranieni şi membri ai miliţiilor aliate au fost ucişi în raiduri aeriene aribuite Israelului efectuate în cursul nopţii în nord-estul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de Agenţia France-Presse şi de ziarul Le Figaro. Potrivit OSDO, avioane militare israeliene au atacat în cursul nopţii poziţii din localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, în provincia siriană Deir Ezzor.

Conform agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au interceptat rachete care vizau un centru de cercetare din nordul ţării. Însă presa oficială siriană nu face nicio referire la atacurile aeriene din provincia Deir Ezzor.

Citește și : Mexicul a primit primele 211 ventilatoare de la ‘prietenul’ Trump

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând militari iranieni ori transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad în războiul cu grupuri insurgente şi teroriste.