DISTRIBUIȚI

Iranul, în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, a depăşit pentru prima dată pragul de 5.000 de cazuri de infectări într-o singură zi, potrivit cifrelor oficiale anunţate marţi, relatează AFP, potrivit agerpres

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat că în ultimele 24 de ore au fost depistate 5.039 de persoane testate pozitiv la COVID-19, numărul total al cazurilor ajungând la 539.670 la nivel naţional.


Citește și : Singapore ‘dă drumu’ la nunţi’, dar toţi participanţii vor fi testaţi pentru coronavirus

„În prezent, răspândirea coronavirusului este în creştere în 12 provincii, inclusiv în Teheran, iar 9 provincii sunt în alertă”, a declarat Ali Rabii, purtătorul de cuvânt al guvernului, într-o conferinţă de presă.

El le-a cerut concetăţenilor săi „să coopereze” pentru a încetini răspândirea virusului.

Republica islamică a anunţat mai multe recorduri de infectare şi de deces zilnice provocate de COVID-19 de la începutul lunii septembrie.

Marţi, autorităţile sanitare au raportat 322 de decese suplimentare, ceea ce ridică la 31.034 numărul morţilor în Iran, cea mai afectată ţară de pandemia de COVID-19 din Orientul Mijlociu.

Citește și : Rusia face un compromis major de dragul tratatului New START

Pentru a stopa noul coronavirus, Iranul a impus restricţii – dar niciodată o izolare generală – care au fost ridicate destul de rapid pentru a reînvia economia ţării.