DISTRIBUIȚI

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat luni arestarea de către serviciul lor de informaţii a unui opozant care trăia în exil şi era ‘dirijat’, potrivit acestora, ‘de serviciile de informaţii franceze’, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rouhollah Zam, în prezent încarcerat în Iran, a fost arestat în cursul unei ‘operaţiuni elaborate şi profesioniste’, afirmă armata ideologică a Republicii islamice, într-un comunicat, fără a preciza data şi locul arestării.


Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Zam, care ar fi trăit în Franţa în ultimii ani, a condus un canal pe Telegram, intitulat Amadnews şi închis de această platformă de mesagerie criptată în 2018 la cererea autorităţilor iraniene, care îl considerau ‘contrarevoluţionar’.

Amadnews a fost acuzat de Teheran că a jucat un rol activ în mişcarea de contestare din iarna 2017-2018, calificată drept ‘rebeliune’.

Deşi era ‘dirijat de serviciile de informaţii franceze şi susţinut de cei din America şi de regimul sionist’ (al Israelului), Zam a ‘căzut într-o capcană’ care i-a fost întinsă, indică acelaşi comunicat.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Agenţii însărcinaţi cu urmărirea lui şi-au îndeplinit misiunea ‘cu ajutorul unor metode de informaţii moderne şi recurgând la tactici ingenioase’.

Potrivit comunicatului de la Teheran, a fost vorba despre ‘o mare operaţiune, care arată înfrângerea serviciilor de informaţii ale inamicului şi dovedeşte că acestea sunt în urmă în comparaţie cu puterea serviciului de informaţii’ al Gardienilor Revoluţiei.