DISTRIBUIȚI
ABNA Shia News

Iranul a anunţat marţi arestarea a trei grupări militante care plănuiau atacuri împotriva musulmanilor şiiţi în timpul pelerinajului anual Arbaeen, care marchează sfârşitul perioadei de doliu de 40 de zile în memoria imamului Hussein, nepotul profetului Mahomed, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sute de mii de iranieni călătoresc în fiecare an în pelerinaj în oraşul irakian Kerbala, unde şiiţii cred că sunt înhumate rămăşiţele pământeşti ale imamului Hussein.


Citeşte şi: Trump a găsit scuza ideală: ‘Membrii unei bande şi persoane din Orientul Mijlociu se află în caravana migranţilor’

Ministrul iranian al informaţiilor, Mahmoud Alavi, aflat într-o vizită în zona de frontieră cu Irak, a declarat marţi că ‘trei grupări teroriste care intenţionau să atace pelerini de Arbaeen au fost arestate’.

Responsabilul nu a precizat când şi unde au avut loc arestările.

Şiiţi sunt consideraţi apostaţi de insurgenţii islamişti sunniţi din Irak. Grupări armate sunnite din Iran şi-au înmulţit în ultimele luni atacurile împotriva unor ţinte militare şi civile.

Citeşte şi: O bombă a fost descoperită lângă locuinţa lui George Soros din New York

Iranul a întărit securitatea în zonele de frontieră în urma atacului din luna septembrie în care cinci bărbaţi înarmaţi au ucis 25 de persoane la o paradă militară în sud-vestul ţării.

Militanţi ai Statului Islamic şi o mişcare de opoziţie a etnicilor arabi iranieni au revendicat atacul, dar fără a furniza dovezi convingătoare.

Cel puţin zece membri ai forţelor de securitate, inclusiv ai Gardienilor Revoluţiei, au fost răpiţi săptămâna trecută la graniţa cu Pakistan de o grupare sunnită separatistă.