DISTRIBUIȚI

Autorităţile iraniene au atras atenţia luni că vor fi reimpuse restricţii în caz de nerespectare a consemnelor sanitare împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile au reinstituit restricţiile de deplasare în provincia Khuzestan (sud-vest), ‘din cauza creşterii numărului de persoane spitalizate şi a nerespectării protocoalelor’ sanitare, a declarat viceministrul sănătăţii, Alireza Raisi, la televiziunea de stat.


Citeşte şi: Ambasadorul maltez în Finlanda o compară Angela Merkel cu Hitler

‘Aceasta se poate întâmpla în orice altă provincie dacă nu suntem atenţi’, a adăgat el, avertizând că vor fi reimpuse restricţii acolo se va considera necesar.

În nouă comitate din Khuzestan au fost închise din nou serviciile administrative, băncile şi magazinele neesenţiale.

Conform purtătorului de cuvânt la guvernului, Ali Rabii, ‘mai puţin de 50%’ dintre locuitorii provinciei au respectat consemnele.

Ministerul Sănătăţii a încetat de aproape o lună să mai publice bilanţul epidemiei pe provincii, mai ales pentru a limita deplasările între regiuni.

Luni, televiziunea de stat a difuzat imagini cu locuitori ai capitalei care se deplasau fără a purta măşti de protecţie.

Citește și: CUTREMUR în Roma! Locuitorii Cetăţii Eterne au fost treziţi de unda telurică!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, a informat luni că, de la precedenta raportare zilnică, s-au înregistrat încă 45 de decese, numărul total ajungând astfel la 6.685. În ultimul interval de timp au fost depistate 1.683 de cazuri noi de infectare, dintr-un bilanţ total de 109.286. Dintre cei infectaţi, 87.422 s-au vindecat, iar 2.703 sunt în stare critică.

Sâmbătă, agenţia oficială IRNA a anunţat că autorităţile au închis 1.300 de site-uri internet şi au arestat 320 de persoane acuzate de răspândirea de zvonuri despre coronavirus.