DISTRIBUIȚI
Samson Blinded

Parlamentari din Iran au avertizat marţi că ar putea izbucni revolte în universităţile din ţară dacă studenţii arestaţi în timpul protestelor antiguvernamentale nu sunt eliberaţi imediat, relatează DPA.

Potrivit agenţei de presă ISNA, 40 de deputaţi au trimis o scrisoare preşedintelui Hassan Rowhani şi ministrului justiţiei Amoli Larijani cerând eliberarea studenţilor arestaţi, conform agerpres .


Peste 3.000 de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor antiguvernamentale care au început la 28 decembrie, potrivit unor cifre difuzate de parlament. Dar surse judiciare afirmă că numărul arestărilor este de 622 şi câteva persoane au fost eliberate deja pe cauţiune. Nu au fost furnizate alte informaţii privind numărul persoanelor reţinute încă.

Citește și : Guvernul minoritar ceh nu a reuşit marţi să obţină votul de încredere din partea deputaților

Începând din 28 decembrie şi până la începutul lunii ianuarie în Iran au avut loc în câteva zeci de oraşe manifestaţii antiguvernamentale, unele degenerând în violenţe în urma intervenţiei forţelor de ordine.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi un număr necunoscut de protestatari au fost arestaţi în cele şase zile de demonstraţii, care au fost cea mai mare provocare pentru regimul de la Teheran de la manifestaţiile din 2009.