DISTRIBUIȚI
The Financial Express

Unitatea de elită a armatei iraniene, Gardienii Revoluţiei, a anunţat marţi că l-a ucis pe „creierul” atacului din septembrie de la parada militară din Ahvaz (Iran), soldat cu moartea a 25 de persoane, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Gardienii Revoluţiei susţin, într-un comunicat difuzat de presa de stat, că forţele unităţii au ucis, în provincia Diyala din Irak, un bărbat pe nume Abu Zaha şi alţi patru militanţi. Un site de ştiri al televiziunii de stat de la Teheran a precizat că Abu Zaha era membru al grupării Stat Islamic (SI).


Citește și : Premierul armean demisionează pentru a fi convocate alegeri anticipate

La începutul lunii octombrie, Iranul a anunţat că lansarea a şase rachete în Siria, ca represalii la atacul din 22 septembrie din oraşul Ahvaz, a provocat moartea a 40 de „lideri de vârf” ai Statului Islamic.

Atentatul de luna trecută din oraşul iranian, în urma căruia au fost ucişi 25 de oameni – printre care mai mulţi membri ai Gărzii Revoluţionare iraniene – a avut loc în timpul unei parade militare şi a fost revendicat atât de Statul Islamic, cât şi de mişcarea separatistă arabă Rezistenţa Naţională din Ahvaz.

Nicio grupare nu a furnizat dovezi concludente în sprijinul revendicării, notează Reuters.

Citește și : Maria Zaharova: Moscova nu va susţine pe nimeni la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova