DISTRIBUIȚI

Premierul irakian Moustafa al-Kazimi (foto) a denunţat luni loviturile americane împotriva miliţiilor pro-Iran în Irak, calificându-le drept o ‘încălcare flagrantă a suveranităţii’ ţării sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Ne reiterăm refuzul de a vedea Irakul drept un teren pentru reglări de conturi şi suntem ataşaţi dreptului nostru de a împiedica să ne fie utilizată ţara drept teren de agresiuni şi represalii’, a adăugat Kazimi într-un comunicat al biroului său, invitând la ‘reţinere şi la evitarea escaladării’.


Citeşte şi: Şi speriaţi şi cu banii luaţi! Doi nudişti au fugit de un cerb şi s-au rătăcit în pădure! Au fost amendaţi pentru nerespectarea carantinei!

În acelaşi timp, Iranul a acuzat SUA că urmează o ‘cale greşită în regiune’ şi ‘perturbă securitatea’ în Orientul Mijlociu prin bombardamentele sale împotriva miliţiilor susţinute de către Teheran în zonele de frontieră între Siria şi Irak, potrivit EFE.

‘Ceea ce fac SUA este să perturbe securitatea în regiune, ele însele vor deveni victime ale unei astfel de nesiguranţe’, a avertizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Said Jatibzadeh.

Citeşte şi: Moscova comentează caustic PIERDEREA unor secrete militare în UK: ‘Agenţii 007 nu mai sunt ceea ce au fost odată’

Duminică, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a explicat că la ordinul preşedintelui Joe Biden forţele americane au efectuat bombardamente cu caracter defensiv ‘de precizie’ împotriva unor depozite de arme şi centre de operaţiuni, două în Siria şi unul în Irak.

Kirby a specificat că au fost alese aceste ţinte, întrucât de acolo miliţiile irakiene Kataeb Hezbollah şi Kataeb Said al Shuhada lansează atacuri cu drone împotriva poziţiilor şi soldaţilor SUA în Irak.