DISTRIBUIȚI
Tehran Times

Preşedintele irakian Barham Salih a ratificat miercuri adeziunea ţării sale la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, un pas făcut la cinci ani după semnarea acestui pact, Irakul având nevoie de acest timp pentru a-şi adapta legislaţia naţională la condiţiile acordului, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Într-un discurs susţin la ONU la sfârşitul lunii decembrie, preşedintele Salih a promis că Irakul ”se îndreaptă către o nouă eră” şi este hotărât ”să sprijine energiile regenerabile şi accesul la tehnologii ecologice” pentru a-i ajuta pe cetăţenii irakieni cei mai expuşi impactului schimbărilor climatice.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

Irakul se confruntă cu numeroase ameninţări legate de schimbările climatice, printre care penuria de apă, deşertificarea şi temperaturile ridicate, care vara se pot apropia chiar şi de 60 de grade Celsius.

Menit să înlocuiască începând din anul 2020 Protocolul de la Kyoto, Acordul de la Paris privind schimbările climatice are ca obiectiv menţinerea creşterii temperaturii medii mondiale sub două grade Celsius faţă de nivelurile din epoca preindustrială.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit