DISTRIBUIȚI
mdr.de

Un irakian care a fost arestat pentru înjunghierea mortală a unui bărbat cu cetăţenie cubaneză şi germană – caz ce a provocat proteste violente ale extremiştilor de dreapta în oraşul Chemnitz (est) – a fost eliberat după ce a fost audiat de către un tribunal marţi, a indicat avocatul său, citat de Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Avocatul Ulrich Dost-Roxin a afirmat că judecătorul a revocat mandatul de arestare emis în acest caz, punând capăt detenţiei bărbatului, identificat ca fiind Yousif A. Avocatul a mai spus că are în vedere o acţiune în justiţie împotriva celor care sunt responsabili de arestarea nejustificată a clientului său.


Citește și : Israelul nu se consideră vinovat de doborârea avionului rusesc şi ‘aruncă pisica’ în curtea Damascului

Potrivit avocatului, martorii în dosar nu au fost în măsură să-l identifice pe clientul său. De asemenea, cuţitul găsit la locul faptei nu avea amprentele irakianului.

Avocatul celui de-al doilea suspect în acest caz, un sirian, arestat şi el, a făcut de asemenea cerere pentru eliberarea clientului său. Nu este clar deocamdată când va avea loc audierea sirianului.