DISTRIBUIȚI

Un irakian a fost arestat de autorităţile australiene sub acuzaţia că a organizat o reţea de trafic de persoane care a dus la moartea a peste 350 de oameni, în 2001, după naufragiul unei ambarcaţiuni în ape internaţionale, transmite sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Irakianul în vârstă de 43 de ani a fost extrădat din Noua Zeelandă şi preluat vineri seara de poliţia australiană, la sosirea sa pe aeroportul din Brisbane.


Citește și : Pentagon: Niciun soldat american nu va verifica respectarea ‘zonei de securitate’ între kurzi şi Turcia

Bărbatul este pasibil de până la 10 ani de închisoare pentru „aducerea organizată în ţară de cetăţeni ai altor state”.

Potrivit poliţiei, acum aproape 20 de ani, irakianul făcea parte dintr-o reţea de trafic care încasa bani de la solicitanţi de azil pentru a-i ajuta să ajungă şi să se instaleze în Indonezia, de unde urmau să plece în ambarcaţiuni spre Australia.

Alţi doi bărbaţi au compărut deja în faţa tribunalului în legătură cu această afacere, unul în Egipt şi altul tot în Australia.

Ancheta a fost lansată în 2001, după ce o navă de pescuit în drum spre Insula Crăciunului, aparţinând de Australia, s-a scufundat la 19 octombrie acel an în timpul unei furtuni, în ape internaţionale, la sud de insula indoneziană Java. Peste 350 de oameni au murit atunci, în cea mai mare parte femei şi copii.

Citește și : Hillary Clinton acuză Moscova că se implică iar în alegerile din SUA: ‘Tulsi Gabbard, favorită a ruşilor’