DISTRIBUIȚI
Investing.com
Protesters gather as they push down concrete blast walls for the building of the government office in Basra, Iraq September 5, 2018. REUTERS/Essam al-Sudani

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în manifestaţiile de la Basra în noaptea de vineri spre sâmbătă, a indicat Ministerul Sănătăţii irakian, aceste trei noi victime ridicând la 12 morţi bilanţul violenţelor care a cuprins acest oraş din sudul Irakului începând de marţi, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Trei persoane au fost ucise şi alte 50 rănite – 48 de civili şi doi poliţişti”, a indicat ministerul într-un comunicat, în care nu precizează nici identitatea victimelor şi nici circumstanţele morţii lor.


Citește și : Taiwan: SUA recheamă pentru consultări trei reprezentanţi diplomatici din America Latină

Surse medicale din Basra au confirmat pentru AFP moartea a doi manifestanţi vineri seara.

Între marţi şi joi, nouă manifestanţi au fost deja ucişi, potrivit lui Mehdi al-Tamimi, şeful Consiliului pentru drepturile omului din această provincie bogată în petrol, care se confruntă cu o mişcare de protest dublată de o criză sanitară fără precedent.

În timpul marşurilor care au degenerat în violenţe, manifestanţii au incendiat consulatul Iranului vineri seara, după ce au dat foc la majoritatea sediilor de partid şi ale grupărilor armate din oraş, reproşând apropierea de Iran. De asemenea, au fost incendiate sediul guvernatorului şi numeroase alte clădiri publice.

Citește și : Donald Trump anunță că SUA și Japonia au început negocierile privind comerțul

Responsabili irakieni din domeniul securităţii anunţaseră vineri seara că au impus restricţii de circulaţie la Basra. „Forţele de securitate vor aresta orice persoană prezentă pe stradă”, a avertizat comandamentul pentru operaţiuni, citat de Reuters.