DISTRIBUIȚI
AM 1440 KYCR

Cel puţin trei persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană comis joi seara lângă un restaurant din Mosul, a anunţat comandamentul militar irakian, subliniind că este vorba de primul atentat în acest oraş din nordul Irakului după recucerirea lui, în iulie 2017, din mâinile grupării Stat Islamic (SI), informează AFP, scrie Agerpres.

Atacul a vizat la ora cinei un celebru restaurant din vestul oraşului, Abou Leila, frecventat, între alţii, de membri ai forţelor de ordine.


Citește și : Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser – al doilea jurnalist care ar fi fost ucis în mod brutal în Arabia Saudită

Trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate, iar o sursă medicală a confirmat acest bilanţ. Cu toate acestea, niciuna dintre surse nu a precizat dacă victimele erau civili sau membri ai forţelor de ordine.

Până la ora actuală atacul nu a fost revendicat.

La 10 iulie 2017, autorităţile irakiene au anunţat cu mare pompă eliberarea oraşului Mosul, care a fost timp de trei ani „capitala califatului” autoproclamat de SI în Irak. În luna decembrie a acestui an, ele au proclamat că au învins SI, alungându-l din toate centrele urbane. Înfrântă militar şi fără a mai deţine vreun teritoriu, gruparea ultraradicală are, cu toate acestea, celule clandestine în Irak, în special în zonele muntoase sau deşertice şi de-a lungul frontierei permeabile cu Siria, la fel ca la vest de Mosul. Ea a revendicat mai multe atentate sângeroase în Irak.

Citește și : Acordul pentru Brexit va fi publicat marţi (The Times)