DISTRIBUIȚI
REALITATEA.NET

Şase persoane au fost ucise şi peste 20 au fost rănite marţi într-un atentat cu maşină capcană comis într-o piaţă din Al-Qayyarah, oraş important la sud de Mosul, fosta ‘capitală’ a grupării Statul Islamic (SI) în Irak, a declarat pentru AFP un oficial al serviciilor medicale, potrivit Agerpres.

‘În atac au fost ucise şase persoane şi alte 26 au fost rănite’, a afirmat medicul Abdelmoneim Majid al-Tabou, şeful direcţiei de sănătate din Al-Qayyarah.


Citește și : Italia nu este următoarea Grecie, susţine directorul Mecanismului European de Stabilizare

Imaginile postate pe reţelele sociale arătau locul atacului din nordul Irakului, o piaţă devastată în care răniţii erau evacuaţi.

Oraşul Al-Qayyarah, situat la 60 de km sud de Mosul, a fost recucerit de trupele irakiene, la fel ca toate centrele urbane din Irak, care a proclamat la sfârşitul anului 2017 victoria împotriva jihadiştilor. Cu toate acestea mai există încă celulele clandestine care reprezintă în continuare un pericol, în special în zone deşertice şi muntoase din Irak, aşa cum este cazul provinciei Ninive, la graniţa cu Siria, unde se află oraşele Al-Qayyarah şi Mosul.

Citește și : Serbia oferă asigurări Rusiei că „nu doreşte şi nu intenţionează să adere la NATO”