DISTRIBUIȚI
REALITATEA.NET

Şaizeci şi patru de civili au fost ucişi şi alţi 121 răniţi în aprilie în violenţe şi atacuri teroriste în Irak, a indicat miercuri Misiunea ONU de Asistenţă pentru Irak (UNAMI), citată de Xinhua, potrivit agerpres.

Într-un comunicat al UNAMI nu este dat nici un număr de victime în rândul membrilor forţelor de securitate, deoarece armata irakiană refuză să ofere informaţii despre victimele din rândul trupelor sale.


Citește și : Suedia : Verdictul în cazul atacatorului de la Stockhol, anunţat la 7 iunie

Majoritatea victimelor civile s-au înregistrat în provincia irakiană Anbar (vest), unde 24 de civili au fost ucişi şi alţi 29 răniţi, potrivit comunicatului.

Jan Kubis, emisarul ONU pentru Irak şi şef al UNAMI, a afirmat că ”cifrele privind victimele continuă să scadă constant după înfrângerea militară a Daesh (gruparea Stat Islamic) anul trecut”, se precizează în comunicat.

”Este o veste bună, dar cea mai bună veste va fi când în Irak nu va mai exista ameninţarea teroristă şi va fi pace”, a adăugat el.

Situaţia din domeniul securităţii în Irak s-a ameliorat semnificativ după ce forţele de securitate irakiene i-au învins complet pe militanţii grupării extremiste Stat Islamic pe teritoriul ţării la sfârşitul lui 2017.

Cu toate acestea, mici grupuri şi indivizi izolaţi din rândul militanţilor extremişti, infiltraţi sau regrupaţi în mediul urban şi în zone greu accesibile, întreprind atacuri împotriva forţelor de securitate şi a civililor, în pofida unor operaţiuni împotriva lor.

Citește și : Aproape 20 de miliarde de euro este prevăzută pentru Apărarea europeană în proiectul de buget pentru perioada 2021-2027