DISTRIBUIȚI

Forţele kurde irakiene au arestat 2.753 de jihadişti irakieni şi străini de la sfârşitul anului 2017 până în martie 2018, a declarat joi un oficial din regiunea autonomă kurdă, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Aceştia sunt bărbaţi acuzaţi de apartenenţă la gruparea Statul Islamic (SI) şi majoritatea au fost arestaţi în tabere de refugiaţi sau în oraşe din Kurdistan unde se ascundeau”, a declarat Dindar Zebari, responsabil pentru relaţii internaţionale al guvernului regional din Kurdistan.


Citește și : OIAC confirmă utilizarea gazului sarin şi a clorului în două atacuri în nordul Siriei în martie 2017

El a precizat că 853 dintre cei arestaţi au fost predaţi autorităţilor federale din Bagdad şi a dat asigurări că autorităţile din Erbil sunt „pregătite să coopereze cu Bagdadul pentru a preda alţi 300 de jihadişti, în majoritate irakieni”.

În total, potrivit datelor colectate, aproape 20.000 de bărbaţi şi femei suspectaţi de apartenenţă la SI, precum şi copiii lor, au fost arestaţi în timpul ofensivei ce a vizat alungarea jihadiştilor care controlau în 2014 o treime din Irak.

Citește și : Prim-ministrul britanic Theresa May anunță că se va pronunţa pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei la apropiatul summit UE