DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul britanic Theresa May a evitat miercuri să spună dacă ar vota pentru Brexit la un eventual nou referendum, transmite Reuters, conform agerpres.

Theresa May a sprijinit rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană la referendumul din iunie 2016, dar a asumat un rol discret în campanie.


May a devenit prim-ministru după demisia lui David Cameron, de asemenea un susţinător al rămânerii în UE, demisie survenită în urma şocului provocat de rezultatul pro-Brexit al votului.

Citeşte şi: Donald Trump decretează Starea de DEZASTRU natural în California din cauza incendiilor masive – FOTO/VIDEO

Chestionată la postul de radio LBC dacă şi-a schimbat opinia între timp, Theresa May a declarat că nu răspunde unor întrebări ipotetice, precizând că misiunea sa este acum să transpună în practică votul dat de britanici.

‘Am votat din motive întemeiate atunci, dar circumstanţele se schimbă şi consider că lucrul important acum este că eu cred că ar trebui să ne concentrăm toţi să realizăm Brexit-ul şi să realizăm cel mai bun acord’, a adăugat ea.

Întrebată insistent dacă acum ar vota pentru ieşirea din UE, Theresa May a afirmat că ar analiza toate aspectele şi ar lua o decizie, subliniind însă că nu va exista un al doilea referendum.