DISTRIBUIȚI
Middle East Monitor

Iordania şi Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) au subliniat miercuri necesitatea unei cooperări continue cu partenerii internaţionali pentru a oferi sprijin acestei agenţii, a indicat Ministerul iordanian de Externe, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

În cadrul unui reuniuni la Amman între ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, şi comisarul general al UNRWA, Pierre Krahenbuhl, cele două părţi au convenit un program de lucru în coordonare cu parteneri ai comunităţii internaţionale.


Citește și : Volodimir Zelenski face prima sa vizită externă în calitate de preşedinte al Ucrainei

Programul are drept scop să recupereze deficitul din bugetul agenţiei în acest an care este estimat că va ajunge la 200 milioane de dolari.

Safadi a subliniat totodată importanţa acordării sprijinului financiar necesar UNRWA pentru a-şi asigura serviciile pentru peste 5 milioane de refugiaţi palestinieni.

Potrivit ministrului iordanian, lipsa de sprijin pentru UNRWA ar priva 570.000 de palestinieni de dreptul la educaţie şi alte milioane de bolnavi de tratament.

Anul trecut, un număr de ţări s-au străduit să reducă deficitul agenţiei de la circa 446 milioane de dolari la mai puţin de 20 de milioane de dolari.

La rândul său, Pierre Krahenbuhl a exprimat o mare apreciere faţă de eforturile întreprinse de Iordania în ce priveşte sprijinul faţă de agenţie şi apărarea drepturilor refugiaţilor palestinieni.

Citește și : Forţele irakiene au ucis 14 jihadiști la sud de Mosul