DISTRIBUIȚI
USA Today

Sute de mii de elevi iordanieni au revenit duminică în băncile şcolilor, la aproape un an de la închiderea lor din cauza pandemiei de coronavirus şi în condiţiile în care numărul de contaminări este în scădere în Iordania, informează AFP, potrivit agerpres

Mai mult de 773.000 de elevi se vor întoarce în clase săptămâna aceasta, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei iordanian. Şcolile şi universităţile ţării au fost închise la mijlocul lui martie 2020, pentru stăvilirea epidemiei de COVID-19.


Citește și : Jurnalistul egiptean Mahmoud Hussein, eliberat după patru ani de detenţie preventivă

Copiii din grădiniţe, din clasele elementare şi terminale au fost primii care au revenit la şcoală duminică, la fel ca cei 28.000 de elevi ai agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni. Şcolile creştine se vor redeschide luni.

Apoi, ceilalţi 1,4 milioane de alţi elevi vor reveni până pe 7 martie în clase, au anunţat Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii iordaniene..

Comitetul naţional de epidemiologie va evalua în următoarele două săptămâni consecinţele acestei reveniri în clase. Dacă rezultatele vor fi concludente, alţi elevi vor putea reveni la şcoală.

Citește și : Chile a vaccinat anti-covid 556.000 de oameni în ultimele trei zile

Decizia de a redeschide şcolile a fost luată după o diminuare a cazurilor de COVID-19 în Iordania în ultimele săptămâni. Din martie 2020, aproape 334.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în Iordania, dintre care 4.369 s-au soldat cu deces.

Campania de vaccinare a început în această ţară pe 13 ianuarie. Până acum, peste 40.000 de iordanieni au primit o primă doză de vaccin anti-COVID.