DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Prinţul încoronat al Iordaniei a anulat o vizită plănuită la Ierusalim după ce Israelul a schimbat aranjamentele de securitate asupra cărora cele două părţi au convenit în prealabil, a anunţat joi ministrul de externe iordanian Ayman al-Safadi, relatează dpa, potrivit agerpres

Prinţul încoronat Hussein bin Abdullah plănuia să efectueze o vizită la Ierusalim miercuri seară pentru a se ruga în moscheea al-Aqsa cu prilejul sărbătorii musulmane al-Israa wal Miraj.


Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

„După ce am făcut aranjamente cu Israelul, am fost surprinşi că Israelul dorea să impună noi măsuri care ar fi însemnat restricţii pentru locuitorii Ierusalimului de a se ruga în această noapte”, a spus al-Safadi în cadrul unei conferinţe de presă de la Paris.

În aceste condiţii, prinţul moştenitor al Iordaniei a decis să-şi anuleze vizita, a adăugat el.

Al-Safadi nu a comentat afirmaţiile Israelului potrivit cărora acesta este motivul din spatele dezacordului celor două ţări asupra traseului de zbor al avionului premierului israelian Benjamin Netanyahu spre Emiratele Arabe Unite, care l-a forţat să amâne joi deplasarea.

Potrivit unor oficiali israelieni, citaţi de media locale, Iordania nu a aprobat survolul teritoriului său pentru avionul care urma să-l transporte pe Netanyahu la Abu Dhabi, după ce prinţul moştenitor al Iordaniei, Hussein, nu a mai putut să viziteze miercuri Esplanada Moscheilor din Ierusalim din cauza unor dezacorduri cu autorităţile israeliene privind serviciul de securitate care îl însoţea.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel

Hussein se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei Allenby, dar s-a întors din drum când serviciului său de securitate i-a fost refuzată intrarea în Israel, conform media israeliene.