DISTRIBUIȚI

Invazia Rusiei în Ucraina a cauzat ”cea mai rapidă şi cea mai amplă strămutare de persoane din ultimele decenii”. Aproximativ 14 milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele de la începutul războiului, a declarat miercuri Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi, relatează CNN, scrie news.ro.  

Organizaţia Naţiunilor Unite este tot mai îngrijorată de iarna grea cu care s-ar putea confrunta ucrainenii după atacurile asupra infrastructurii energetice, dar şi de numărul mare de persoane strămutate din cauza războiului.


Citește și : Americanii au aflat! Comandanții ruși au discutat despre folosirea armamentului nuclear

”Invazia rusă în Ucraina a condus la cea mai rapidă şi cea mai amplă strămutare de persoane care a avut loc în ultimele decenii. Aproximativ 14 milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele din 24 februarie”, a declarat miercuri Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unitr pentru refugiaţi, într-un comunicat.

”Ucrainenii sunt pe cale să se confrunte cu una dintre cele mai grele ierni din lume în circumstanţe extrem de dificile. Organizaţiile umanitare şi-au mărit drastic răspunsul, dar trebuie să se facă mai multe, începând cu încheierea acestui război fără sens”, a scris Grandi într-un mesaj adresat Consiliului de Securitate al ONU.

El a subliniat că realitatea din teren arată o tendinţă contrară, conflictul continuă, iar ”distrugerea cauzată de atacurile asupra infrastructurii civile, care se întâmplă chiar în timp ce vorbim, face ca răspunsul umanitar să pară doar o picătură într-un ocean de lipsuri”, a adăugat Grandi.

Citește și : Cetăţenii germani sunt sfătuiţi să plece imediat din Iran: Riscaţi să fiţi arestaţi!

În noaptea de miercuri, atacurile ruseşti au vizat din nou infrastructura energetică şi reţeaua de apă, între altele în oraşul Krivoi Rog, din sudul Ucrainei.